[ Goede doelen die echt zijn ]

Vogelklas Karel Schot
Vogelopvang Karel Schot in Rotterdam is een stichting waar ik een half jaar vrijwilligerswerk heb gedaan. Ze vangen hier vogels op en zorgen dat hun situatie beter wordt.
Geld dat je aan deze stichting doneert komt echt terecht bij de dieren.
https://www.vogelklas.nl/


Stichting Wildlife zet zich in voor diverse goede
doelen. Aangezien ik gewerkt heb bij Safaripark Beekse Bergen, waar de stichting o.a. is gesitueerd, weet ik dat de mensen van Stichting Wildlife zeer begaan zijn met dierenwelzijn en de natuur. Ze hebben de kennis om te beslissen waar donaties echt goed werk doen. Het gevoel over dierentuinen is nogal eens wat dubbel. Dat snap ik. En veel mensen die in dierentuinen werken ook. Positief aan deze parken is dat er veel kennis over de dieren is. Ze laten mensen genieten van dieren waardoor ze zich wellicht bewuster worden van de verantwoordelijkheid die wij hebben ten opzichte van de natuur. En, er zijn programma's die proberen diersoorten van uitsterven te redden. Zo zijn door o.a. dierentuinen Przewalski paarden weer te zien in het wild. Ook het Pater Davidshert wordt opnieuw uitgezet in zijn natuurlijke leefomgeving. En, ze zamelen geld in voor goede doelen.
Afbeeldingsresultaat voor stichting wildlifehttp://www.stichtingwildlife.nl/


Brooke Hospital for Animals helpt paarden en ezels waar het hard nodig is. En geloof me, het is op verschillende plekken echt heel hard nodig dat deze dieren hulp krijgen. Ze gaan voor een structurele verbetering van het welzijn van de werkdieren van de allerarmsten. Ik heb heel lang geleden een afspraak gemaakt om een locatie in Egypte te bezoeken. Ik was zeer welkom. Helaas is deze reis door omstandigheden niet doorgegaan. Maar het feit dat ik zo welkom was geeft mij het gevoel dat deze organisatie niks te verbergen heeft. (Heb jij wel persoonlijke ervaring met deze stichting dan hoor ik het graag.) In mijn ogen is dit dus ook een goede plek om aan te doneren.
Afbeeldingsresultaat voor brooke hospitalhttps://www.brooke.nl/