[ Over mij ]

Mijn naam is Yvonne Lukkenaar en mijn kater heet Sambal (zie foto hieronder). Sinds 2004 werk ik als zelfstandig fotograaf. Daarnaast wil ik me graag inzetten voor de natuur en dieren (en er meer over weten). Vandaar dit blog.

Net als veel mensen loop ik vaak langs mooie plekken zonder echt te kijken. Of ja, ik kijk wel, maar ik zie het toch niet echt. Mijn hoofd is dan met andere dingen bezig. Zo vergeet ik om te genieten van de dieren en natuur om me heen. Bovendien denk ik dat wij mensen zo zwaar onze stempel drukken op de natuur dat we ook de verantwoordelijk moeten nemen om dat zoveel mogelijk te beperken. Veel mensen die ik sprak hierover, reageerden met; "Ja maar, dat kleine beetje, wat voor verschil maakt dat nou?" en; "Elders op de wereld vervuilen ze veel erger dus het heeft allemaal weinig zin."

Snap ik! Toch probeer ik te doen wat ik kan. Als er niemand meer iets doet komen we helemaal nergens. En waarom zouden wij mensen mogen bepalen wat er met de natuur gebeurt? Volgens mij is die niet van 'ons' (lees: mensen). Ik wil je helemaal niet de les lezen. Dat kan ik helemaal niet, want ik ben geen haar beter dan de meesten. Niet door onwil, eerder door onwetendheid. Maar ik heb voor mezelf een begin gemaakt door bijvoorbeeld minder vlees te eten. De productie van vlees schijnt namelijk zeer milieuvervuilend te zijn. Ook ben ik begonnen met een opleiding: natuurgeneeskundig diertherapeut. Hierdoor leer ik hoe ik individuele dieren kan helpen.
En, ik heb een blog opgestart  😊. Hiermee hoop ik mensen te inspireren om meer te genieten van de dieren en natuur en misschien zelf iets voor ze te doen. (Al is het maar 1 persoon. Een wijs mens zei eens: "better to light one candle than curse at the darkness).
Liefs,

Yvonne Lukkenaar

P.S. Mijn ultieme persoonlijke doel is, de (ondergewaardeerde) dieren die in Nederland in het wild leven op de foto te krijgen. (Uiteraard met toestemming van de diverse instanties waar nodig)

www.lukkenaar.nl